ZRF 2022, Zagreb

Lepo sončno vreme, je oba dneva predstavitve na ZRF v Zagrebu ob jezeru Jarun, samo še polepšalo in res je bilo prijetno srečati stare prijatelje.

Odhod v petek v jutranjih urah (ne prezgodaj 08.00).
Zaradi dosti opreme smo potovali z dvema avtoma, voznika Dragan S55Z in Rado S58R ter Goran S52P kot sopotnik.

Postavitev razstavnega prostora za ZRS in Hamtech.eu, smo s skupnimi močmi dokončali do 15 ure in si privoščili osvežitev ter vsak eno klobaso.

Čeprav je bila uradna otvoritev šele v soboto zjutraj, se je že v petek popoldne nabralo lepo število radioamaterjev. Zvečer je bila uradna pogostitev organizatorja, po enoločnici in pijači smo našli še nekaj časa za slikanje in ogled antena lokacije 9A1A.

Prespali smo v hostelu v središču Zagreba, zjutraj pa smo komaj dočakali prvo kavo.

Že v jutranjih urah so nam na štantu ZRS pošli vsi izvodi našega glasila. Hrvati svojega ne tiskajo več in je bilo povpraševanje zares veliko, kar kaže da so ljudje željni tiskanega glasila (ne ponavljajmo slučajno njihovih napak!).

Sejem rabljene opreme, je skorajda zasenčil prvo predavanje o tekmovalnih rezultatih na internetu, ki ga je imel Karli S52AW in Roza S52AA.

Nato je sledilo predavanje o avtomatikah, ki jih izdelujemo v Hamtech.eu Predstavili smo delovanje vmesnika za Multi-Single ekipe (Run, Inband in Multi postaja), nato še nov vmesnik za remote delo (telegrafija) z FTDX10 ali 101 in na koncu sprejemna preklopna avtomatika za SO2R z vgrajenim elektronskim tasterjem (S52AW jo že nekaj časa lepo uporablja).

Seveda je sočasno potekal sejem rabljene opreme, zato smo v malih premorih tudi tam malo tiščali glave skupaj.

V veliko veselje mi je uspelo nabaviti kondenzator za magnetno anteno 3kW (8 do 1000pF), seveda pa ni manjkalo tudi stare tehnike.

Rado S58R je imel predavanje o SOTA aktivnosti v Sloveniji, ki je bilo zelo obiskano.

Vmes smo z ekipo E7DX in Petrom 9A6A rekli še kakšno o tekmovanjih in sejem je bil pri koncu. Kar nekaj S5 hamov je bilo videti, manjkalo pa je nekaj udeležbe iz tujine, tako da sejem rekordov v obisku ni dosegel.

Pospravljanje opreme in že je sledila pot domov, kamor smo prispeli v večernih urah.

Se čujemo in vidimo naslednje leto,
73 Goran S52P