CQ WW CW 160 m – DM7AA

Prejšnji teden sem imel močno gripo in ležal, ter šele v petek pred tekmovanjem prišel na delovno mesto, kjer imam tudi PPS.

Seveda sem naredil načrt kako bom delal, a spregledal dve dosti pomembne stvari:
Tekmovanje se ni začelo v soboto ob 23 MEZ ampak v petek ob tem času.
Antena za 1,8 MHz, je zaradi vremenskih razmer spremenila karakteristike, rezonance skoraj ni bilo in SWR je bil 1 : 3.

Ja in tako sem se po zbujanju v sobotnem jutru, ustavil pri vprašanju prijatelja, koliko zvez sem naredil v prvi nočo. Uf, nekaj je narobe, pozabil sem delati v petek zvečer! Tudi to se zgodi, mislim da se je meni že drugič! Pa sem se potolažil in se prepričal, da bo tudi ena noč dovolj za uživanje.

Kategorija: Single Op., Nonassisted, QRP.

Ob 16:30 sem se odpravil v firmo oz PPS, kjer pa me je čakalo to drugo presenečenje. Stiskam taster, gledam SWR in ne morem verjet. Antena ne dela, oz dela kot breme od 120 Ohmov, presenetljivo se je nekaj slišalo in sem rekel sam sebi, kaj boš drugega, delaj s tem kar imaš.

V večernih urah je šlo prav super, ob 2 uri (MEZ) v nedeljo zjutraj, pač nisem slišal nič več, kar bi se dalo narediti, zato sem se odločil za uro in pol odmora. V nadaljevanju je šlo počasi, slišnost ni bila prava, preveč šuma, a nekako sem kraspal zvezo za zvezo v dnevnik. Ob 8 uri (MEZ) pa je vse ugasnilo. Zvečer sem prišel še 2 uri klicat CQ (naredil 24 zvez) in zaključil tekmovanje predčasno.

DX-i preko luže (VE, USA) so seveda obstajali, ampak jaz iz šuma na frekvenci, nisem slišal niti enega, kaj šele da bi ga naredil.

Zaključek:

Glede na prepozen štart in predčasni zaključek, je bilo tekmovanje lepo in naredil sem solidnih 458 zvez kar je zneslo1914 točk, naredil sem 42 različnih držav in nobenega množitelja iz VE ali USA.

BandQSOVE,USADXCCPt/QSO
1,8 MHz4580424,2
Score80.388

Delal sem večinoma bližnje DXCC, ker iz prisotnega šuma na mojem inverted V, ni bilo razbrati signala od daleč.

Na sliki narejeni DXCC.

Se čujemo
73 Goran S52P, DM7AA